/ diensten

Bouwkundige keuring

Beter goed gekeurd dan afgekeurd!

Een bouwkundige keuring geeft je meer inzicht in de bouwkundige staat van een woning. Eventuele verborgen gebreken komen ook aan het licht.
Dit is niet alleen belangrijk om te weten als je een woning koopt.
Ook als je gaat verbouwen of je woning gaat verduurzamen is het meer dan verstandig om te weten wat de staat is van de woning.
Je zit niet te wachten op onverwachte en extra kosten.
Die kunnen ook nog eens behoorlijk oplopen. 

Wat is een bouwkundige keuring rapport precies?

Een bouwkundig inspecteur onderzoekt de woning. De bevindingen worden vastgelegd in een bouwkundig rapport. De woning wordt volledig gecontroleerd.
Daarbij zal niet alleen de huidige staat van de woning beoordeeld worden.
Ook geeft een bouwkundig rapport inzicht welke onderdelen direct aangepakt moeten worden en welke onderdelen op termijn aan de beurt zijn.
Daarnaast krijg je een opgave van de bijbehorende kosten.

Een bouwkundig inspecteur zal de woning visueel inspecteren.
Dit betekent dat er geen zaken verwijderd, afgebroken of op wat manier dan ook aangetast worden door de bouwkundig inspecteur ten behoeve van de keuring.
Een bouwkundig rapport geeft je dus meer zekerheid en inzicht voordat je iets koopt of gaat verbouwen.

Waarom is een bouwkundige keuring belangrijk?

De verkoper van een woning heeft een meldingsplicht. Zijn er eventuele gebreken van de woning bekend bij de verkoper? Dan moet de verkoper dit aan de koper melden.
Als koper heb je een onderzoeksplicht. Een bezichtiging van de woning is helaas niet genoeg. Ook is het de vraag of je zelf een bouwkundige achtergrond hebt of niet.
Als dit niet het geval is kan je het beste de hulp inschakelen van een professional.

Er kan zich anders een situatie voordoen dat je naderhand gebreken constateert, waarvan jij van mening bent dat de verkoper dit had moeten melden.
Alleen wat nou als de verkoper aangeeft niet op de hoogte te zijn geweest van het gebrek? Dan gaat het een vervelende situatie worden. 

Als de verkoper niet tegemoet wil komen, zal het misschien wel tot een rechtszaak moeten komen. Op dat moment zal er ook gekeken worden of je voldaan hebt aan je onderzoeksplicht.
Kan je dit niet voldoende aantonen? Dan kan je de schade ook niet verhalen op de verkoper.

Laat je een bouwkundige keuring uitvoeren? Dan heb je in de basis voldaan aan je onderzoeksplicht. Los van de waardevolle inzichten die het bouwkundig rapport je geeft, heeft het dus ook een juridische waarde.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven