Energielabel checken én verbeteren

Het energielabel bestaat al een tijdje, maar wordt om allerlei redenen steeds belangrijker. Je ziet dat veel mensen en organisaties er meer en meer belang aan hechten. Tegenwoordig kun je gelukkig heel eenvoudig je energielabel checken met de woningscan.

Energielabel checken herenhuizen
Doe de woningscan ››

Energielabel checken. Waarom eigenlijk?

Waarom hechten we eigenlijk steeds meer belang aan het energielabel? Waarom zou je je energielabel checken? Nou, daar zijn meerdere redenen voor. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Energielabel checken voor de energielasten en milieu

Een veel voorkomende reden waarom mensen hun energielabel checken, is vanwege de energielasten. Bij een woning met energielabel D weet je bijvoorbeeld dat je eigenlijk veel te veel aan energielasten betaalt. Hartstikke zonde, want met een aantal ingrepen kun je jouw energielabel aanpassen en daarmee de kosten van jouw energielasten flink verlagen. Zelfs meer dan wat de lening voor die ingrepen jou kost. Daarbij draag je ook meteen bij aan een beter milieu. Win-win dus!

Energielabel checken voor je hypotheek

Het energielabel heeft een groot effect op de waarde van je woning en de hoogte van jouw maandlasten. Daar zijn ook geldverstrekkers zich steeds meer van bewust. Sommigen geven een extra korting op de hypotheekrente als je energielabel B of hoger hebt. Om te weten welk energielabel jouw huis heeft, kun je heel eenvoudig je energielabel checken via de woningscan. Haal je nog niet het energielabel wat je wenst, dan laat Greenfactor je meteen zien hoe je dat energielabel alsnog kunt behalen.

Energielabel checken voor het wooncomfort

Waar je niet altijd bij stilstaat omdat je gewoon gewend bent aan je eigen woning, maar wat zeker belangrijk is, is het wooncomfort. Zonder dat je het misschien bewust doorhebt, kun je te maken hebben met tocht, vocht en misschien zelfs schimmelvorming in je huis. Maar ach, die koude handen en voeten zijn gewoon iets wat bij jou hoort, toch? En die frisse bijkeuken, waar je liever niet te lang in blijft staan, is nou eenmaal een bijkeuken en dus per definitie niet comfortabel. Normaal toch? Mis! Het energielabel laat zien of er nog veel wooncomfort te winnen valt.

Energielabel checken voordeur
Doe de woningscan ››

Energielabel checken met de woningscan

Greenfactor heeft een woningscan ontwikkeld waarmee je energielabel checken wel héél makkelijk wordt. Je vult jouw postcode en huisnummer in en de woningscan laat meteen het energielabel zien. Ook krijg je inzicht in de WOZ-waarde en de geschatte verkoopwaarde van je woning.

Energielabel checken en door!

Zodra je jouw energielabel en de overige informatie hebt gezien, kun je door met de volgende stap in de woningscan. Je geeft eerst aan welke ‘groene’ voorzieningen er al in jouw woning zijn getroffen, zoals muurisolatie of dubbel glas. Daarna geef je aan welk doel je wilt bereiken:

Ook kun je invullen wat jouw budget is óf welke maandlastenverlichting of energielabel je als uitgangspunt wilt en de woningscan doet de rest. Je krijgt meteen een indicatie van de mogelijkheden die jij hebt om je woning te verduurzamen, de kosten van die mogelijkheden en de besparingen die je hiermee kunt realiseren.

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven