Energieneutraal huis - dit (en zo eenvoudig) is het

Een energieneutraal huis is een huis dat net zoveel energie oplevert als dat het verbruikt. Het wordt ook wel eens een nul-op-de-meterwoning genoemd. Een energieneutraal huis is vaak supergoed geïsoleerd zodat er amper warmte kan ontsnappen en er op hete zomerdagen nauwelijks hitte binnen kan komen. Daardoor moet er minder energie verbruikt worden voor verwarming en koeling. De energie die nodig is, wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals de zon.

Energieneutraal huis woning
Doe de woningscan ››

Energieneutraal huis – de voordelen

Energieneutraal huis bespaart op energielasten

Een energieneutraal huis verbruikt net zoveel energie als je nodig hebt, dus je energielasten zijn nul. Kijk wat je nu aan gas en elektriciteit betaalt en reken uit je winst!

Energieneutraal huis zorgt voor milieuwinst

Een energieneutraal huis wekt zelf zijn schone energie op. Hierdoor draagt het bij aan de vermindering van vervuilende verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en kolen.

Energieneutraal huis geeft meer comfort

Een energieneutraal huis is zo goed geïsoleerd en de verwarming en koeling zijn zo goed gereguleerd, dat je geen last hebt van tocht en vocht en het binnen altijd aangenaam aanvoelt.

Energieneutraal huis is meer waard

Een energieneutraal huis is meer waard omdat kopers het fijn vinden dat ze van alle eerder genoemde voordelen kunnen profiteren. Het huis is helemaal klaar voor de toekomst. Daar willen kopers graag wat meer voor betalen.

Van een bestaand huis een energieneutraal huis maken

De huizen die nieuw gebouwd worden, moeten vandaag de dag aan strenge eisen voldoen. Extreem goede isolatie bijvoorbeeld en gasloos. Het is dan vrij eenvoudig om een stapje extra te zetten en het huis volledig energieneutraal te maken. Maar wat als je van jouw bestaande woning een energieneutraal huis wilt maken? Dat kan ook. Het begint vaak bij goed isoleren en daarna het toevoegen van groene energie-opwekkers.

Energieneutraal huis kosten
Doe de woningscan ››

Energieneutraal huis – de weg ernaartoe

Een huis verduurzamen klinkt eenvoudig, maar in de praktijk ligt het allemaal wat ingewikkelder. Nou ja, eigenlijk ook niet. Er zijn namelijk heel veel regeltjes, heel veel aanbieders, heel veel mogelijkheden en heel veel wegen naar Rome, maar jij hoeft ze niet uit te zoeken. Dat heeft Greenfactor al voor je gedaan. Stap voor stap helpen we jou op weg naar jouw energieneutraal huis.

Stap 1: de woningscan
Met de woningscan laten we zien wat je allemaal kunt doen om jouw woning energieneutraal te maken, wat dit kost en zeker ook wat het oplevert. Daar zul je van versteld staan!

Stap 2: Bouwkundig adviseur
Greenfactor regelt dat een onafhankelijk bouwkundig adviseur bij jou thuis langskomt om de mogelijkheden voor jouw huis te bekijken.

Stap 3: Financiering
Bij Greenfactor kun je ook terecht voor een financiering. Leuk weetje: voor energiebesparende maatregelen kun je tot 9.000 euro lenen zonder inkomenstoets of taxatierapport. 

Stap 4: Planning
Je hebt geen zin in een maandenlange verbouwing. Dat wordt het ook niet. Greenfactor plant alle werkzaamheden zo in dat alles binnen een paar dagen gepiept is.

Stap 5: Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd door ervaren vakmensen van erkende A-merkleveranciers. Je weet dus dat je kwaliteit krijgt en dat alles goed wordt gemonteerd en geïnstalleerd.

Stap 6: Oplevering
Samen met de onafhankelijke bouwkundig adviseur loop je alle werkzaamheden nog eens rustig na. Tegelijkertijd vraag Greenfactor voor jou alle subsidies en overige voordelen aan.

Stap 7: Betalen
Dankzij de nauwe samenwerking en goede afspraken met onze partners, betaal je bij deze leveranciers pas wanneer alles voor jou geregeld is en je helemaal tevreden bent.

Stap 8: Verdienen!
Vanaf nu ga je verdienen met jouw energieneutraal huis. De hypotheekrente is tegenwoordig namelijk zo laag, dat je al snel meer energie bespaart dan dat je aan lening betaalt.

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven