Zo kun jij eenvoudig je huis verduurzamen

Je huis verduurzamen. Je hoort er veel over en iedere week zit er wel een aanbieding in je brievenbus van een of andere isolatie- of zonnepanelenspecialist. Maar waar moet je beginnen, wie kun je vertrouwen en vooral ook: wat kost je dit allemaal? We leggen het je stap voor stap uit.

huis verduurzamen huis zonnepaneel greenfactor
Doe de woningscan ››

Huis verduurzamen – waarom eigenlijk?

Allereerst: waarom zou je eigenlijk je huis verduurzamen? Ja, het is goed voor het milieu. Dat is voor jou misschien al reden genoeg. Maar misschien ook niet. Dan is het goed om te weten dat het jou ook andere voordelen oplevert. Door je huis te verduurzamen gaan je energielasten namelijk omlaag en gaat je wooncomfort omhoog. Dat zit zo:

Huis verduurzamen verlaagt energielasten

Je huis verduurzamen betekent dat je aanpassingen aan je huis doet zoals het aanbrengen van isolatiezonnepanelen en/of een warmtepomp. Energiebesparende maatregelen, noemen ze dat. Dankzij deze aanpassingen heb je minder of geen energie meer nodig van jouw energieleverancier en dat bespaart dus heel wat euro’s. Op deze manier probeer je een energieneutraal huis te creëren.

Huis verduurzamen vergroot wooncomfort

Nadat jij je huis hebt laten verduurzamen, profiteer je bovendien van meer comfort. Doordat jouw huis beter geïsoleerd is, heb je minder last van tocht, vocht en schommelende temperaturen. Het is gewoon altijd lekker aangenaam in huis.

Huis verduurzamen verhoogt woningwaarde

Maar naast de milieuwinst, lagere energielasten en meer wooncomfort, is er nog iets wat jou op de langere termijn veel kan opleveren. Je huis verduurzamenbetekent namelijk ook dat jouw huis meer waard wordt. Je energielabel wordt beter en potentiële kopers zullen meer voor jouw huis overhebben als het verduurzaamd en dus comfortabel en toekomstbestendig is.

Huis verduurzamen – wat je als eerste moet doen

Je huis verduurzamen is dus een goed idee. Maar waar begin je? Simpel: bij de woningscan van Greenfactor. Deze laat jou namelijk zien wat je kunt doen om je huis te verduurzamen, wat dat kost én wat het oplevert. Wil je bijvoorbeeld weten wat het isoleren van je muren oplevert? Of wat je voor een bepaald budget allemaal kunt doen? De woningscan laat het zien.

huis verduurzamen installatie greenfactor
Doe de woningscan ››

Huis verduurzamen – de volgende stap

Nu je de mogelijkheden van een huis verduurzamen kent en weet wat ze kosten en opbrengen, is het zaak om te kijken of dit alles bij jouw huis mogelijk en nodig is. Misschien zit er namelijk al isolatie in de muren zonder dat je het weet. Of misschien moet er eerst iets aan jouw dak verstevigd worden voordat je zonnepanelen kunt leggen. Greenfactor zorgt dat een onafhankelijk bouwkundig adviseur bij je langskomt om de situatie te bekijken.

Huis verduurzamen is eenvoudig te financieren

Dankzij de woningscan en het advies van de bouwkundig adviseur weet je nu precies wat je kunt doen en hoeveel dat kost. Kun je dat van je spaargeld betalen? Prima! Maar kun je wel een lening gebruiken en wil je daar advies bij? Dan staat Greenfactor voor je klaar. We zorgen dat je goed advies krijgt van een financieel adviseur van de Van Bruggen Adviesgroep en regelen jouw hypotheek. Ga je voor de financiering liever naar een andere adviseur, dan ben je daar natuurlijk vrij in.

Huis verduurzamen – aan de slag!

Je weet nu wat er bij jouw huis mogelijk is, wat jouw huis verduurzamen kost en dat je het kunt betalen. Nu kunnen we dus aan de slag! Leveranciers benaderen, installateurs inplannen, subsidies aanvragen… maar geen stress: dit doet Greenfactor allemaal voor je. We zorgen dat alle werkzaamheden in één of een paar dagen uitgevoerd worden zodat jij er zo min mogelijk overlast van ervaart. En we zorgen dat je alle voordelen, zoals subsidies en het terugvragen van btw op je zonnepanelen, krijgt. We regelen alles.

Je huis verduurzamen is echt zo makkelijk

Wil jij dus je huis verduurzamen, dan weet je nu dat dit super makkelijk is. Je gaat fijner wonen, geld besparen en helpt ook nog eens het milieu. En dat alles zonder dat je er iets voor moet regelen. Dat doet Greenfactor allemaal voor je. Begin nu! Vul de woningscan in!

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven