Zonnepanelen financieren – Zo eenvoudig is het

Je wilt graag zonnepanelen laten leggen, want je hoort overal dat je er veel mee kunt besparen. Er is alleen één ding dat je tegenhoudt: het gedoe van een financiering. Nou, dat is dus helemaal niet nodig! Zonnepanelen financieren is tegenwoordig super makkelijk.

zonnepanelen financieren zonnepaneel greenfactor
Doe de woningscan ››

Zonnepanelen financieren tot 9.000 euro

Dankzij een regeling van de overheid kun je namelijk tot 9.000 euro lenen voor energiebesparende maatregelen zónder dat een geldverstrekker daar inkomstengegevens of een waardebepaling voor nodig heeft. Het gedoe van het inleveren van loonstrookjes, jaaroverzichten, werkgeversverklaringen en een taxatierapport is dus helemaal niet aan de orde. Zonnepanelen financieren is vaak zo gepiept!

Zonnepanelen financieren bovenop je maximum leenbedrag

Heb je net een woning gekocht en kun je door maximaal te lenen nog net die badkamer óf die zonnepanelen betalen? Zit je hierover te wikken en wegen? Ook dan hebben we goed nieuws voor je. Het kan allebei! Je kunt namelijk binnen jouw maximum leenbedrag die badkamer betalen en daar bovenop nog je zonnepanelen financieren. Hoe dan? Nou, zo:

  • Zoals we al eerder vertelden, wordt er voor 9.000 euro aan energiebesparende maatregelen geen inkomenstoets gedaan. Mocht je volgens jouw inkomen al maximaal lenen, dan kan deze 9.000 er nog gewoon bovenop.
  • Behalve naar het inkomen, moeten geldverstrekkers ook altijd naar de waarde van de woning kijken. Je mag namelijk wettelijk gezien niet meer dan 100% van de waarde van je woning lenen. Voor energiebesparende maatregelen geldt er een uitzondering. Dan mag je tot 106% van de waarde van je woning lenen. Je kunt dus binnen die 6% nog gewoon je zonnepanelen financieren.

Zonnepanelen financiering levert geld op

Lijkt je dat een beetje eng, zonnepanelen financieren en daarmee meer lenen dan jouw inkomen of de waarde van jouw woning normaal gezien toelaat? Voelt het alsof je meer leent dan je kunt betalen? Dat hoeft niet! Je gaat namelijk verdienen met deze verduurzaming. De hypotheekrente staat momenteel heel laag, dus je betaalt vaak minder rente over de lening dan dat de zonnepanelen je aan besparing opleveren. Je gaat er dus naar alle waarschijnlijkheid financieel op vooruit.

zonnepanelen financieren woonwijk greenfactor
Doe de woningscan ››

Zonnepanelen financieren en nog geld over?

De aanschafwaarde van zonnepanelen is vaak helemaal niet zo hoog als de 9.000 euro die je aan energiebesparende middelen kunt spenderen. Zonnepanelen financieren doe je, afhankelijk van je energieverbruik, vaak voor ongeveer vijfduizend euro. Onze tip: kijk eens of je nog meer energiebesparende maatregelen kunt nemen. Er zijn tal van mogelijkheden en ze leveren allemaal een extra besparing op je energielasten op. Het kan er zelfs voor zorgen dat je minder zonnepanelen moet kopen omdat je minder energie nodig hebt, bijvoorbeeld dankzij betere isolatie van je woning. Bovendien, hoe meer energiebesparende maatregelen je neemt, hoe meer wooncomfort je geniet en hoe beter het is voor het milieu.

Zonnepanelen financieren en wat nog meer?

Zonnepanelen financieren kun je bijvoorbeeld doen in combinatie met een investering in de isolatie van je vloeren, muren en/of dak. Maar misschien is ook de installatie van een zonneboiler of warmtepomp voor jou interessant. Greenfactor laat je graag zien:

  1. Wat de mogelijkheden voor jouw huis zijn
  2. In welke volgorde je deze het beste kunt nemen
  3. Wat de bijbehorende kosten zijn
  4. Wat het je aan besparing oplevert
  5. Welk energielabel jouw huis na de energiebesparende maatregelen heeft

Benieuwd? Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven