/ partners

De Centrale BTW Teruggave

Over De Centrale BTW Teruggave

Goed geregeld

Bij De Centrale BTW Teruggave regelen wij de btw-teruggave op zonnepanelen voor particulieren. Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden. De btw teruggave is sinds 2020 geen vaststaand gegeven meer.  Wij kennen echter alle oplossingen en regelen dit graag!

BTW TERUGVRAGEN OP ZONNEPANELEN

  • Centraal voor iedereen
  • Gewoon goed geregeld
  • Reviewscore 9.6!

BTW Teruggaafpakket

De teruggave wordt geheel verzorgd. Vooraf wordt jouw persoonlijke situatie geïnventariseerd om de BTW teruggave goed op te starten. Deze fase is belangrijk omdat de BTW teruggave anders verkeerd kan uitvallen. Pas als alles goed staat nemen wij contact op met de Belastingdienst om de BTW terug te vragen.

Wat doen wij voor jou?

Wij vragen alle BTW op de aankoop en installatie van jouw zonnepanelen terug. Wij verzorgen de registratie, de administratie, de BTW-aangiften, vrijstelling en de teruggaaf. De fiscus stort intussen, binnen 3-5 maanden na het verzoek, de BTW terug op je bankrekening. Vragen van de Belastingdienst beantwoorden wij ook. Tot slot doen wij een beroep op goedkeuringen zodat je in de jaren na de BTW teruggave geen BTW meer hoeft te betalen over de opgewekte energie en je verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Jaren erna? Kleine ondernemersregeling!

Deze regeling houdt in dat wanneer de omzet minder is dan € 20.000, een vrijstelling van toepassing. Hierdoor hoeft na het jaar van aanschaf niet jaarlijks BTW betaald te worden. Wanneer een particulier zonnepanelen heeft gekocht, geldt in principe altijd bovenstaande situatie.

Geen omkijken naar je BTW teruggave en zeker weten dat het goed gebeurd?

Start aanvraag »

Scroll naar boven