Subsidie huis isoleren

Vanwege het milieu en de gestelde klimaatdoelen hoopt de overheid dat zoveel mogelijk Nederlanders aan de slag gaan met verduurzaming. Om mensen te stimuleren dit te doen, hebben ze onder meer een subsidie huis isoleren in het leven geroepen. Wanneer jij je huis laat isoleren, wil de overheid je daarvoor belonen. Je krijgt dan een deel van je investering in de isolatie terug van de overheid en zo is verduurzamen voor jou dus ineens een stuk goedkoper.

Subsidie huis isoleren verwarming
Doe de woningscan ››

Subsidie huis isoleren valt nu onder de ISDE

Lange tijd was er een aparte subsidie huis isoleren, maar in 2021 is dat veranderd. Nu valt deze subsidie onder de ISDE. Dat staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Naast de subsidie huis isoleren waren er namelijk nog andere subsidies, zoals voor investeringen in duurzame energie. Zonnepanelen bijvoorbeeld. Die verschillende subsidies zijn nu samengevoegd in de ISDE.

Subsidie huis isoleren per gemeente verschillend

De overheid heeft bepaald dat iedere regio/gemeente zelf mag kiezen hoe ze omgaan met de ISDE en dus ook met de daaronder vallende subsidie huis isoleren. Via de Energiesubsidiewijzer kun je zien hoe jouw gemeente hiermee omgaat. Wanneer je in deze wijzer je woonplaats invult, laat hij je direct zien welke subsidies er in jouw gemeente gelden.

Subsidie huis isoleren – de voorwaarden

Per gemeente kunnen ook de voorwaarden die aan de subsidie huis isoleren vasthangen, verschillen. Voorheen gold dat je recht op subsidie hebt wanneer je twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen tegelijk liet doen. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuur- en dakisolatie. Of vloerisolatie en HR++-glas. Dit is nog steeds zo, maar sinds de ISDE kun je ook met één isolatiemaatregel in combinatie met een ander soort energiebesparende maatregel kans maken op subsidie. Bijvoorbeeld wanneer je dakisolatie combineert met de aanleg van een zonneboiler.

Subsidie huis isoleren gebouw
Doe de woningscan ››

Een pot van 124 miljoen subsidie is zo op!

Een andere factor waar je van afhankelijk bent voor het krijgen van de subsidie huis isoleren is de totale subsidiepot. De overheid geeft namelijk niet onbeperkt subsidies uit voor verduurzaming. Ieder jaar stellen ze een budget vast dat ze hiervoor uittrekken. In 2021 is dat budget 124 miljoen. Dat lijkt veel hè? Maar vergis je niet, het is zo op! Dus pak nu je kans, nu er nog budget beschikbaar is. Het is namelijk niet zeker of er volgend jaar weer (zo’n groot) budget zal zijn en welke regels er dan gelden.

Subsidie huis isoleren – zo werkt het

Wanneer je kans wilt maken op de subsidie huis isoleren, ga je als volgt te werk.

  1. Wat is er mogelijk? Allereerst onderzoek je welke isolatie je in jouw woning het beste kunt toepassen. Greenfactor kan je daarbij helpen. Met onze woningscan laten we de mogelijkheden, kosten en opbrengsten zien. Niet alleen van isoleren, maar ook van andere energiebesparende maatregelen. Je kunt namelijk meer verdienen met verduurzamen dan je denkt. Wij brengen het voor je in beeld. 
  2. Inspectie. Greenfactor regelt dat een onafhankelijk bouwadviseur bij je langskomt om de situatie bij jou thuis te bekijken.
  3. Aan het werk. Daarna zorgt Greenfactor dat de maatregelen waar jij voor kiest en waar jij geld mee kan besparen, in één of een paar dagen uitgevoerd worden.
  4. Subsidie aanvragen. Vervolgens heb je tot een jaar na de uitvoering de tijd om de subsidie aan te vragen. Maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Ook de aanvraag subsidie huis isoleren, of eigenlijk de ISDE zoals we eerder al uitlegden, regelt Greenfactor voor je.

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven