Subsidie warmtepomp & alles wat je erover moet weten

Je weet dat het bestaat en je wilt er ook graag van profiteren. Maar hoe werkt de subsidie warmtepomp nou eigenlijk? Greenfactor legt uit waar je aan moet voldoen, hoe je de subsidie warmtepomp kunt aanvragen en hoe slim het is om deze energiebesparende maatregel te combineren met andere maatregelen.

Subsidie warmtepomp geld
Doe de woningscan ››

Subsidie warmtepomp – daarom

De subsidie warmtepomp is door de overheid in het leven geroepen om mensen te stimuleren hun huis te verduurzamen. Dat kan op zich op allerlei manieren: isolerenzonnepanelen of -boiler plaatsen, warmte-terugwinsysteem toepassen en warmtepomp installeren. Voor een aantal van deze energiebesparende maatregelen is er subsidie beschikbaar gesteld om tegemoet te komen in de aanschaf- en installatiekosten ervan.

Subsidie warmtepomp – waar kun je op rekenen?

Bij de subsidie warmtepomp moet je denken aan zo’n 500 tot 5.000 euro. Hoeveel het precies is, is afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest. Op de site rvo.nl vind je een apparatenlijst waarin alle warmtepompen staan vermeld inclusief een indicatief subsidiebedrag. Zo kun je vrij snel zien waar je aan toe bent. Staat jouw warmtepomp er niet tussen? Dan kun je wel subsidie warmtepomp aanvragen, maar is niet zeker of je subsidie toegewezen krijgt.

Subsidie warmtepomp combineren

Je kunt een subsidie voor je warmtepomp ook combineren met de subsidie voor isolatiemaatregelen. Wanneer je één isolatiemaatregel toepast, zoals het isoleren van je dak, kun je in combinatie met de subsidie warmtepomp extra subsidie voor die isolatiemaatregel krijgen. Subsidie voor isolatiemaatregelen krijg je namelijk alleen in combinatie met een andere maatregel. Dat kan zijn een extra isolatiemaatregel of een andere energiebesparing, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. De subsidie voor de isolatiemaatregel wordt vervolgens per m2 geïsoleerd oppervlakte berekend. Via de ISDE rekentool kun je dit zelf al eens voorrekenen.

Subsidie warmtepomp verwarming
Doe de woningscan ››

Subsidie warmtepomp – de voorwaarden

Subsidies gaan natuurlijk samen met voorwaarden. Bij de subsidie warmtepomp is het vooral van belang dat je de warmtepomp nieuw aanschaft en door een bouwinstallatiebedrijf laat installeren. Probeer dus geen kosten te besparen door dit zelf te doen, want dan loop je je subsidie mis en dat bedrag is vaak hoger.

Subsidie warmtepomp op tijd aanvragen!

Daarnaast is het moment van aanvragen van belang. Wanneer je alleen een subsidie warmtepomp aanvraagt, moet je dat binnen 12 maanden na de installatie doen. Wanneer je jouw aanvraag wilt combineren met een subsidie voor isolatie, moet je de subsidieaanvraag uiterlijk 12 maanden na de eerste maatregel doen. Zit er bijvoorbeeld 10 maanden tussen de eerste en tweede energiebesparende maatregel, dan heb je maar 2 maanden na die tweede maatregel om je subsidie te regelen.

Subsidie warmtepomp eenvoudig regelen via Greenfactor

Ideaal zou natuurlijk zijn dat je alle maatregelen in één keer regelt. Maar om dat zelf te doen, is nogal een gedoe. Zoek maar eens verschillende leveranciers en installatiebedrijven die binnen één of enkele dagen alles kunnen uitvoeren en op elkaar kunnen afstemmen. Succes! Maar het kan wel en Greenfactor heeft daar ervaring mee. Wij zorgen dat binnen één of enkele dagen alle energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden. En we vragen ook de bijbehorende subsidies voor je aan.

Greenfactor regelt alles

Dit alles begint bij onze woningscan. Die laat zien welke energiebesparende maatregelen je kunt doorvoeren, wat ze kosten én wat ze opleveren. Je bespaart namelijk vaak meer dan je investeert. Verdienen met verduurzamen, zo noemen wij dat. Een onafhankelijk bouwkundig adviseur komt daarna bij je langs om de situatie bij jou thuis te bekijken. Wil je ermee aan de slag? Dan regelt Greenfactor alles. Aanschaf van kwaliteitsmaterialen, inplannen van de werkzaamheden en dus ook de hele papieren rompslomp van subsidie warmtepomp, isolatie en meer. Dus zet die eerste stap, vul de woningscan in, en wij doen de rest. Zo makkelijk is het!

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven