Subsidie warmtepomp aanvragen

Wanneer je een warmtepomp laat plaatsen, kun je een subsidie warmtepomp aanvragen. Afhankelijk van het type warmtepomp dat je hebt gekozen, ontvang je vanaf € 500 tot wel ruim € 5.000 subsidie van de overheid. Klinkt simpel en we zouden je graag vertellen dat het ook zo simpel is, maar er komt helaas toch best nog wat bij kijken. We zetten de bijzonderheden hieronder voor je uiteen. Spoiler alert: uiteindelijk blijkt het toch heel simpel te kunnen ;)

Subsidie warmtepomp aanvragen water
Doe de woningscan ››

Subsidie warmtepomp aanvragen via overheid

Wil een subsidie warmtepomp aanvragen, dan moet je bij de overheid zijn, op de site rvo.nl bij de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren’, oftewel de ISDE. De naam zegt het al – en het is ook vrij logisch, maar we vertellen het er toch even bij – je moet eigenaar zijn van de woning om deze subsidie warmtepomp te mogen aanvragen.  

Subsidie warmtepomp aanvragen – de voorwaarden

Zo zijn er nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je de subsidie voor je warmtepomp kunt aanvragen. Zo mag je alleen een subsidie warmtepomp aanvragen wanneer de omgevingsvergunning voor je woning voor of op 30 juni 2018 is aangevraagd en je de warmtepomp na 30 juni 2020 hebt laten installeren. Dat installeren moet door een bouwinstallatiebedrijf gebeuren, je mag het niet zelf doen.

Subsidie warmtepomp aanvragen moet je tijdig doen!

Een andere voorwaarde is dat je de subsidie pas na de installatie van je warmtepomp mag aanvragen en je dit binnen 12 maanden na die installatie gedaan moet hebben. Stel dat je de subsidie voor je warmtepomp wilt combineren met de subsidie voor een isolatiemaatregel, dan ligt het weer anders. Dan moet je zorgen dat je binnen 12 maanden na het aanbrengen van de eerste maatregel (isolatie of warmtepomp) subsidie aanvraagt. Heb je dus 10 maanden geleden je dak laten isoleren en heb je net een warmtepomp laten installeren, dan heb je nog maar 2 maanden de tijd om de subsidie voor beide maatregelen tegelijk aan te vragen.

Subsidie warmtepomp aanvragen huizen
Doe de woningscan ››

Subsidie warmtepomp aanvragen kan best lastig zijn

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je een subsidie warmtepomp aanvragen, dan kun je dat op diezelfde site van de overheid, rvo.nl, doen. Het is echter geen kwestie van naam, adres en subsidiebedrag invullen. Er komt wat meer bij kijken. De overheid heeft het wel zo overzichtelijk mogelijk voor je proberen te maken. Er is een apparatenlijst waarin je een indicatief subsidiebedrag per type warmtepomp kunt bekijken en via een 6-stappenplan doorloop je het hele proces. Bij een subsidie warmtepomp aanvragen moet je onder meer inloggen met je DigiD en foto’s, scans of schermprints aanleveren met daarop alle gegevens van je warmtepomp.

Subsidie warmtepomp aanvragen – Greenfactor doet het graag voor je

We lieten het al doorschemeren aan het begin: een subsidie warmtepomp aanvragen kan ook heel eenvoudig. Hoe? Nou, door Greenfactor in te schakelen. Greenfactor vraagt de subsidie namens jou aan. En Greenfactor doet nog veel meer voor je. We berekenen wat je gaat verdienen met verduurzamen, zorgen voor een goede kwaliteit warmtepomp die door kundige vakmensen wordt geïnstalleerd en kijken ook of er nog andere voordelen te behalen zijn.  

Start met de woningscan

Het begint allemaal met de woningscan. Deze laat zien wat je allemaal kunt doen om jouw woning te verduurzamen, wat dat kost en hoeveel het je opbrengt. Een onafhankelijk bouwkundig adviseur komt daarna bij jou thuis langs om te bekijken wat voor jou de mogelijke opties zijn. Daarna regelt Greenfactor alles. Een eventuele lening, de aankoop van de beste materialen, uitvoering van de energiebesparende maatregelen door vakmensen en dus ook subsidies en eventueel andere voordelen aanvragen en regelen. Verduurzamen was nog nooit zo makkelijk!

Doe de woningscan

Een bijdrage leveren aan het milieu, meer wooncomfort en eraan verdienen? Dat kan! Het verduurzamen van jouw woning is niet langer een uitdaging meer. Het is nu een kwestie van doen!

Doe de woningscan ››

Gecertificeerd verduurzamen.svg

Verdienen met verduurzamen

Check jouw mogelijkheden ››
Scroll naar boven